readbud - get paid to read and rate articles

Fir intins !!!

Sa ne distram putin si in fata ecranului , nu doar pe marginea apei

.

.

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Pescuit "ecologic" la rusi

tv20ru October 08, 2007Russian fishing video - eco - fishing! Pike eat the carrot! Рыбалка по русски! Щука на морковку!

 


pescarul mincinos

Camera de ras

Cateva momente vesele cu pescari ,postat pe youtube de .
999crypticAFV



Mai desteapta ca o blonda !!!

Ceva ce trebuie sa vede-ti !!! 

Asa pasare desteapta nu moare de foame .

Taxa de acces în Delta Dunării, încă în discuţie Imprimare Email

( 0 Votes )
Scris de Florenţa GAVRILĂ   
Marţi, 13 Aprilie 2010 12:23
    Ministerul Mediului va lua o decizie, până la sfârşitul acestei luni, în legătură cu posibilitatea reintroducerii taxei de acces în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, taxă ce va fi înca­sată de Administraţia Rezervaţiei. Deci­zia vine în contextul în care apli­carea ordinului emis anul trecut de Ministerul Mediului, care prevedea tariful perceput de ARBDD, a fost suspendată la solicitarea Con­si­liu­lui Judeţean, în urma numeroaselor reclamaţii depuse de turişti.
    Cu toate acestea, Ministerul Me­diului ar putea reveni asupra aces­tei decizii. Guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, a declarat re­cent că, potrivit legii, atât Con­si­liul Judeţean Tulcea cât şi Ad­mi­nistraţia Rezervaţiei au dreptul de a percepe taxe atât tu­riştilor care vin în Delta Dunării, cât şi agen­ţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în această zonă.
    "Legislaţia în vigoare prevede ca activităţile economice care se desfăşoară, inclusiv cele de tu­rism pentru care sunt necesare auto­rizaţii de funcţionare, de mediu, sunt taxate de Consiliul Ju­­deţean. Deci Consiliul Jude­ţean are dreptul, la ora actuală, să taxeze toate activităţile eco­no­mice care se desfăşoară în Rezer­vaţia Biosferei Delta Dunării pe baza autorizaţiei de mediu. De asemenea, conform Ordonanţei 57 şi a Legii Rezer­vaţiei, Admi­nis­traţia Rezervaţiei poate să instituie un regim de tarife pentru diverse prestaţii pe care le face către vizitatori, către utili­za­tori ai unei resurse care nu sunt subiect al unei activităţi econo­mice. De fapt, cine desfăşoară o activitate economică pe bază de autorizaţie de mediu, trebuie să fie taxat de Consiliul Judeţean, iar activităţi precum ghidarea turişti­lor, vizita­rea zonelor din Rezervaţie sau accesul în această zonă pentru care Administraţia eliberează permise de acces, are dreptul să perceapă nişte tarife", a declarat guvernatorul Deltei.
    În acelaşi timp, preşedintele Con­siliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, susţine că taxa per­cepută de Administraţia Re­zer­vaţiei ar tre­bui să fie şi anul acesta sus­pendată.
    "Negociem acum prelungirea actului emis în urma discuţiilor apărute anul trecut pentru a avea anul acesta turişti măcar la nivelul numărului înregistrat în 2009. Decidenţii de la ARBDD motivează încasarea tarifului prin necesitatea direcţionării unor sume către acţiuni de salubrizare a Deltei. Sperăm însă să găsim o soluţie care să nu apese pe buzunarele turiştilor şi să putem cădea la pace, în condiţiile în care fiecare instituţie caută noi surse de venituri în acest an de criză", a declarat preşedintele CJ, Victor Tarhon.
    Potrivit datelor furnizate de ARBDD, un număr total de 142.845 de turişti au vizitat în 2008 Delta Dunării, 27.192 fiind străini. Acest număr este considerat un record pentru perioada 2002-2008. Conform datelor CJ Tulcea, numă­rul turiştilor care au plătit în 2009  taxa de acces în Deltă a fost cu 50% mai mare decât cel din 2008, valoa­rea totală a sumelor atrase la buget fiind anul trecut de 312.050 lei.